Предизвикателството да премериш себе си

виж още снимки

Двама ученика от СУ „Иван Вазов“, град Вършец са победители в Националния конкурс „Да превърнем езика на омразата в език на толерантността“. На 8 април 2019 г. Мария Митрова и Илия Илиев управляваха Министерството на труда и социалната политика като част от инициативата „Ученически лидери – министри и посланици за един ден“. По този начин те натрупаха един уникален опит, като се запознаха отвътре с работата на Министъра и „влязоха“ в кожата му за един ден.
  Илия и Мария са отличени в конкурса „Да превърнем езика на омразата в език на толерантността”, организиран от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” и посветен на Международния ден на ромите, в който в който светът почита паметта на всички ромски жертви на холокоста. Награждаването се проведе в Националния дворец на децата, като победителите бяха отличени от Министърът на образованието и науката, Красимир Вълчев.
  При посещението им в МТСП, заместник-министър Русинова им представи дейността на Министерството. В разговора с тях тя открои ролята на образованието за успешната кариерна реализация и ги насърчи да развиват потенциала си.
  Учениците получиха и възможността да открият и международната среща с участието на делегация на Министерството на труда и социалната политика на Армения – Таня Радочай и представителя на УНИЦЕФ за България – Джейн Муита, по време на която беше обсъдено партньорството между двете страни за продължаването на реформите в областта на грижите за деца.

Албена Цветкова

Scroll to Top

   УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,
Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка Ви информираме, че обучението на учениците ще се осъществява дистанционно чрез използване на електронни ресурси.
Училището е създало необходимата организация и всички класове имат налични групи за онлайн обучение. Учебните часовете ще следват съществуващото седмично разписание.
Предлагаме Ви линкове за безплатни ресурси (учебници и учебни материали) на различните издателства.

Издателство КЛЕТ България (изисква се регистрация)

Издателство "Просвета" (изисква се регистрация)

Издателство "БИТ И ТЕХНИКА"

"Домино" ЕООД

Издателство "Изкуства"

Анубис-Булвест - електронно четими учебници 1-7. клас

Издателство „Просвета” - електронно четими учебници 1-7. клас

   Моля следете информацията на сайта на училището за адекватна реакция при променени условия.

СУ „Иван Вазов“