На 11.X.2017 г. ученици от СУ „Иван Вазов“ се включиха в Европейската седмица на програмирането (7-22 октомври)

  Над 60 ученика от СУ „Иван Вазов“ се включиха в инициативата „Зaпoзнaйтe се и пpoгpaмиpaйте ycпexa“. СУ „Иван Вазов“ бе избрано след проведен конкурс в рамките на инициативата „Зaпoзнaйтe се и пpoгpaмиpaйте ycпexa“. В този конкурс бяха поканени училища, получавали подкрепа през годините от съвместната образователна програма на ФPГИ и SАР – „Знaния за ycпex“.
  „Запознайте се и програмирайте успеха“ се организира от Фoндaция „Paбoтилницa зa гpaждaнcки инициaтиви“ заедно с Фoндaция „4.0“ в партньорство и с подкрепата на българския развоен център на SАР. Инициативата надгражда постигнатият резултат от проектът за подкрепата на школата по астрономия, реализиран в рамките на програма „Знaния за ycпex“ в областта на STEM обучението и предоставянето на възможности за кариерно ориентиране и развитие.
  Представители на младежкото звено към Фoндaция „4.0“ и служители на развойния център на SАР в София, разказаха в актовата зала на училището за своята работа като софтуерни специалисти и представиха кариерните възможности, свързани с програмирането.
  Освен в презентирането на професиите, свързани с програмирането, учениците участваха в игра-практическо занимание по програмиране. Практическото занимание беше осъществено във вид на игра-състезание, в което участваха ученици от 12 до 19 години. Всички ученици се справиха чудесно в компютърна зала 1, но победителят в състезанието е Драгомир Първанов от XIA клас. В края на срещата учениците получиха сертификати за участие и за постижението си.

Scroll to Top

   УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,
Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка Ви информираме, че обучението на учениците ще се осъществява дистанционно чрез използване на електронни ресурси.
Училището е създало необходимата организация и всички класове имат налични групи за онлайн обучение. Учебните часовете ще следват съществуващото седмично разписание.
Предлагаме Ви линкове за безплатни ресурси (учебници и учебни материали) на различните издателства.

Издателство КЛЕТ България (изисква се регистрация)

Издателство "Просвета" (изисква се регистрация)

Издателство "БИТ И ТЕХНИКА"

"Домино" ЕООД

Издателство "Изкуства"

Анубис-Булвест - електронно четими учебници 1-7. клас

Издателство „Просвета” - електронно четими учебници 1-7. клас

   Моля следете информацията на сайта на училището за адекватна реакция при променени условия.

СУ „Иван Вазов“