Награди от първия Супер STEM конкурс в България

виж още снимки

 В края на 2017 г. приключи конкурса „Търси се Супер STEM“. С този конкурс се поощряват талантливи ученици в областта на науките STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.
  От СУ „Иван Вазов“ се включиха ученици от школата по астрономия, с индивидуални проекти и с екипен проект „Ератостен“. През 2017 г. проектът „Ератостен“ завоюва втора награда на Национален конкурс „Космосът“ на фондация „Еврика“. Проектът „Ератостен“ беше отличен като STEM проектът на област Монтана и учениците бяха поканени да представят своята работа на церемонията по връчване на наградите на 20.01.2018г. в Американски център на площад „Славейков“. Всички ученици получиха много и интересни награди.
  Ръководителят на школата по астрономия и учител по физика и астрономия в СУ „Иван Вазов“ – Р. Костадинова, получи наградата УЧИТЕЛ SUPER STEM BULGARIA, STEM AMBASSADOR. Наградата – златен медал, удостоверение от Карнеги център – Питсбърг – САЩ, сувенири и подаръци бяха връчени от г-н Соломон Паси.

Scroll to Top