Училищен съвет на децата към СОУ „Иван Вазов“ е сред наградените участници в конкурса „Доброволческа инициатива 2015 година“

виж още снимки

  На 02.12.2015 г. в Народен театър „Иван Вазов” – гр. София бяха връчени годишните награди „Доброволческа инициатива 2015 година“. Над 40 инициативи на различни граждански и бизнес организации, както и такива на училища и читалища от страната, бяха номинирани, като за първа година близо една трета от участниците-доброволци са в ученическа или студентска възраст. Сред тях бяхме и ние – представителите на Училищен съвет на децата към СОУ „Иван Вазов” – град Вършец, отличени за инициативата ни „Светът на различните деца”.
  Официален гост на събитието беше и президентът Росен Плевнелиев. В речта си той обясни, че европейските ценности не бива да бъдат загърбвани, като страната ни не престава да бъде пример за демокрация, човечност и съпричастност. Държавният глава изрази благодарност за приноса на българските организации, както и на отделни граждани, за приноса им към развиването на доброволчеството у нас.
  Да си доброволец е въпрос на личен избор. Доброволчеството означава да даряваш безвъзмездно своя труд, като в замяна на това придобиваш знания и опит. За да решиш да станеш такъв най-важното е убеждението, че каузата, която си избрал и спектъра, в който ще развиеш своята дейност, са приятни и полезни за теб, виждаш смисъл в тях.
  За да може нашият свят да стане по-добър, смятам, че всеки от нас трябва да даде своя личен принос. Доброволчеството е начин на мислене, отговорност, избор на отделния човек.

Ива Стефанова

Scroll to Top