СЪБОТНО УЧИЛИЩЕ

виж още снимки

  На 12.03.2016 г. за първи път ученици от І до ІV класове прекрачиха прага на Светата обител Клисурски манастир за своя първи час по вероучение.
  Част от родителите на учениците ги съпроводиха.
  Вълнението бе голямо, защото предстоеше нещо ново, интересно и в голямата си част непознато за българското семейство.
  В манастира бяхме посрещнати от Архимандрит Антим, който проведе одухотворена беседа за нравствените добродетели на Божественото учение, което ни възпитава в любов към ближния.
  Посетихме музея на манастира и разгледахме богатството му от евангелия, документи и одежди на църковни водачи от Видинската епархия.
  Идеята на съботното училище е два пъти в месеца желаещите ученици и родители да се възпитават в християнското учение и добродетели, да участваме в съвместни дейности, като например бране на билки, засаждане на цветя и др., което постепенно да сближи по естествен път двете духовни институции – училище и църква, и да помогне за нравственото и етично възпитание на децата.
  Чест е за нас, че духовните отци така радушно приеха идеята и с ентусиазъм посрещнаха децата, дариха им книги, разговаряхме за посещения в училището и пр.
  Хубаво е, когато се вършат добри дела. Още повече, когато това е в полза на младите, когато добрите дела са семенца, посети в детските души с любов и грижовност за бъдеща, добра духовна реколта.
  Съботното ни училище е открито за всички желаещи ученици и техните родители.
  Нека заедно да опазим и отгледаме добродетелите в себе си и в нашите семейства.

Scroll to Top