СУ „Иван Вазов“ ще бъде част от Европейската седмица на програмирането, чрез участие в инициативата „Запознайте се и програмирайте успеха“


Събитията се реализират благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“

  В рамките на седмицата на програмирането, учениците от СУ „Иван Вазов“ и гости от страната ще участват във следните инициативи:

  1. Откриване на седмицата на програмирането с музикален хакатон
  На 9.10.2018г., седмицата на програмирането ще бъде открита от 13 часа в актовата зала на СУ „Иван Вазов“. Ще се срещнем с д-р Милена Крумова – ЕдуТехФлаг, която ще въведе присъстващите в света на спортния и музикален хакатон.

  2. Музикален Хакатон 3
  Най-предизвикателното технологично състезание за музика и технологии в България. Третото издание на състезанието ще се проведе на 10 и 11.10. в актовата зала на СУ „Иван Вазов“. Състезанието се организира от ЕдуТехФлаг в партньорство с Monthly Music Hackathon, New York City и е източник на иновации в областта на музиката и технологиите. Мотото на 3-тото издание е „Очаквай НЕочакваното!“.

  3. Програмирай времето!
  На 19.10.2018г. в актовата зала на СУ „Иван Вазов“ ще се състои среща с д-р Орлин Георгиев от НИХМ. Той ще запознае присъстващите с устройството на съвременните метеорологични станции, с метеорологичната станция в училището. Ще ни обучи как чрез програмиране ще се споделят данните от метеорологичната станция в СУ“ Иван Вазов“ в интернет.

Scroll to Top