Ученици от СУ „Иван Вазов“ с вълнуваща среща в Дома за стари хора в град Вършец

  В навечерието на коледните и новогодишни празници осмокласници от гр. Вършец инициираха среща с обитателите на местния дом за стари хора. Децата подготвиха подаръци и картички за всички, като идеята им бе да се срещнат и поговорят с възрастните и да го правят често, не само по Коледа.
  Даряването на радост в местния Дом за възрастни хора, от където учениците научиха безценни уроци, наистина се превърна в такова. Част от децата се замислиха относно това как се държим със своите баби и дядовци в ежедневието си, когато забързани, понякога забравяме да споделяме тревогите и радостите им.
  Учениците участват и в конкурса за плакат,организиран от националната организация „Общност за демократично образование“, автор и създател на Кинофестивала „(Не)възможното образование. се Децата участваха с голямо желание в направата на плаката и в подбора на снимките, надявайки се, че тяхната интерпретация на „Ученето като мисия възможна“ ще бъде оценена по достойнство от журито. Това ще даде възможност на децата да се срещнат със свои връстници в столицата, където ще бъдат прожектирани документални филми, водени дискусии и практически работилници. Целта е подрастващите и техните преподаватели да бъдат информирани за разнообразието от подходи и методи в образованието.
  В плаката представяме ученето на английски език в едно любимо тяхно направление, чрез четенето на „добрата стара книга“, даряването на радост в местния Дом за възрастни хора, правенето на материали за различни събития и разбирането защо е важно да помагаме, събирането на знания за празниците по света и в България, учене за собствените си възможности чрез пряка конкуренция помежду им в ежеседмични петъчни състезания и много други. Всеки от учениците изрази с една дума какво за него е Ученето и как го постига, а тя оформи короната на нашето Дърво на знанието. Децата са искрени и трудолюбиви, а това трябва да се цени.

Елена Николова

Scroll to Top

   УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,
Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка Ви информираме, че обучението на учениците ще се осъществява дистанционно чрез използване на електронни ресурси.
Училището е създало необходимата организация и всички класове имат налични групи за онлайн обучение. Учебните часовете ще следват съществуващото седмично разписание.
Предлагаме Ви линкове за безплатни ресурси (учебници и учебни материали) на различните издателства.

Издателство КЛЕТ България (изисква се регистрация)

Издателство "Просвета" (изисква се регистрация)

Издателство "БИТ И ТЕХНИКА"

"Домино" ЕООД

Издателство "Изкуства"

Анубис-Булвест - електронно четими учебници 1-7. клас

Издателство „Просвета” - електронно четими учебници 1-7. клас

   Моля следете информацията на сайта на училището за адекватна реакция при променени условия.

СУ „Иван Вазов“